I klippet visar gymnasiechefen Tomas Eliasson brytmärken på en av dörrarna som tjuvarna gjorde för att komma åt datorer. Foto: Emma Johansson/ SVT

Stort antal datorer stals från skola i Eksjö

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen tog sig inbrottstjuvar in på Östanåskolan i Eksjö. Enligt gymnasiechefen fick de med sig ett stort antal datorer från skolan.

Det var på söndagen som en anställd på skolan upptäckte att flera dörrar i skolan hade brytmärken. Polisen kom sedan till skolan och gjorde en brottsplatsundersökning. Ganska tidigt kunde de konstatera att de flesta rummen lämnats orörda, förutom ett rum där det förvarades datorer.

– Det var ett 50-tal datorer som stals. Det var båda gamla datorer som var uttjänta men även nya datorer, säger gymnasiechefen Tomas Eliasson.

Tjuvarna fångades på film

På skolan finns det övervakningskameror som fångat tjuvarna på film.

– Vi har lämnat över filmmaterial till polisen som de nu ska gå igenom, säger han.

Ska se över säkerhetsrutiner

Vad tänker du om att ni förvarade ett stort antal datorer i ett rum?

– De förvarades på vad vi upplever en söker plats. Tyvärr var den inte tillräckligt säker, så det här är något vi får ta med i våra rutiner och se över om vi kan göra på ett annat sätt, säger han.

Stölderna har inte påverkat verksamheten på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.