Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här insatsledaren vid Vätternstranden efter drunkningsolyckan i Vättern. Foto: SVT

En allvarligt skadad efter drunkningsolycka i Vättern

Uppdaterad
Publicerad

En man har fått livshotande skador efter en drunkningsolycka i Vättern under onsdagen. Ett stort räddningspådrag kallades till platsen, men det är fortfarande oklart vad som hänt.

Larmet kom in vid 13.30-tiden på onsdagen efter att någon hört skrik över Vättern vid Kortebovägen i Jönköping. Räddningstjänst och ambulans kallades dit för att söka med båt. Även en helikopter larmades till platsen för att hjälpa till i insatsen.

Polisen skriver att en person har plockades upp ur vattnet och fördes med ambulans till sjukhus. Mannen, som är i 35-årsåldern, har livshotande skador enligt länssjukhuset Ryhov. Anhöriga är informerade.

Fortsatte sökandet

Tomas Johansson insatsledare från räddningstjänsten i Jönköping berättar för SVT att det var en förbipasserande som hittade den skadade personen i vattnet och slog larm – se klipp ovan

Enligt räddningstjänsten tror man inte det finns någon mer person i vattnet, men sökandet efter eventuellt fler personer fortsatte för säkerhets skull. Polisens hundpatrull som sökt längs stranden har inte hittat någon ytterligare person.

Det är ännu oklart exakt vad som hänt, och hur mannen har hamnat i vattnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.