Polis och räddningstjänst var på plats vid Tabergsån på onsdagsförmiddagen. Foto: SVT/Kristin Renulf

Stort pådrag – död person hittad i Tabergsån

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst och ambulans larmades vid halv tio-tiden på onsdagen till Norrahammar där en privatperson slagit larm om en person som befann sig i Tabergsån. Vid elvatiden bekräftade polisen att personen var avliden.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till Tabergsån i Norrahammar där en person dragits upp ur vattnet. En livlös person drogs upp ur vattnet och senare bekräftade polisen att personen var död.

Polisen utreder nu omständigheterna kring dödsfallet enligt de rutiner man har när någon påträffas avliden utomhus under oklara omständigheter. I inledningsskedet rubricerades ärendet därför som mord.

Kriminalteknisk undersökning

Polisen spärrade av ett område runt platsen där mannen påträffades och gjorde en kriminalteknisk undersökning.

– Avspärrningen är hävd där sedan någon timme tillbaka, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen vid 14-tiden.

På kvällen meddelade polisen att den avliden är en medelålders man och att de anhöriga har underrättats.

Den 9 juni meddelar polisen att det inte längre finns misstankar om något brott i fallet. Den preliminära obuktionsrapporten visar inte på något som tyder på att ett brott skulle ligga bakom dödsfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.