Foto: SVT

Strejkvarsel mot Vätterhem

Uppdaterad
Publicerad

Fackförbundet Fastighets varslar om strejk bland annat vid kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping.

Striden handlar om de lägsta lönerna för medlemmar i fackförbundet Fastighets som arbetsgivarorganisationen Pacta inte vill höja tillräckligt, anser Fastighets förhandlare. Därför varslade de på fredagen om strejk på sju fastighetsbolag runt om i Sverige, ett av dessa är alltså Vätterhem.

Strejken träder i kraft 1 juni om parterna ännu inte har kommit överens.

Total arbetsnedläggelse

Enligt ett pressmeddelande från fackförbundet gäller strejken total arbetsnedläggelse för medlemmarna inom Bostads AB Vätterhem som helt ägs av Jönköpings kommun. Dessutom blir det blockad av allt arbete som utförs inom snickeri, el, reparationer, hantverk, VVS och vitvarugruppen inom Fastighets avtalsområde, om strejken bryter ut.

Strejkvarslet gäller även Bostäder Borås, MKB Fastigheter i Malmö, Karlstad Bostads AB, Telgebostäder i Södertälje, Växjö Bostäder och Kristianstadbyggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.