I klippet berättar spelare och tränare hur det var när nästan hela truppen drabbades av corona. Foto: Fredrik Weibull

Succé för Nässjö Basket trots stort coronautbrott i laget

Publicerad

En vecka före premiären för Nässjö Basket drabbades laget av en utbredd coronasmitta. Men trots det har laget presterat långt över förväntan.

– Det var oroligt i början eftersom vi inte visste hur många som var smittade. Men vi bestämde ganska snabbt att testa alla, säger tränaren Joakim Källman.

Joakim Källman, tränare i Nässjö Basket och en av de som drabbades av corona. Foto: Fredrik Weibull
Corona Jönköping

En vecka före premiärmatchen i Basketligan fick de beskedet att fjorton av tjugo spelare och ledare i Nässjö Baskets herrlag hade drabbats corona. All träning ställdes in och matcherna fick skjutas upp.

– Vi pratade inte så mycket om basket utan man var mest orolig för spelarnas hälsa. Som läget är nu har vi flera spelare som är tillbaka på hundra procent, men vi har fortfarande en del spelare som har en bit kvar, säger Joakim Källman.

Svårt med andningen

Lucien Christofis säger att när han fick corona var han till en början helt utslagen – och att det var svårt att komma tillbaka och träna efteråt.

– Det var riktigt tufft att börja träna igen. Det var svårt att andas och eftersom jag inte varit på fötterna på två veckor så kändes kroppen helt slut efter träningen. Vi hoppade ju rakt in och började spela match direkt, vilket gjorde det värre, säger han.

Två dagar före premiärmatchen tränade laget för första gången tillsammans med full trupp sedan coronautbrottet. Men trots det laget gått igenom har säsongen börjat långt över förväntan. Nässjö Basket har nämligen vunnit fyra av de fem första matcherna, varav en på walkover.

– Det blev lite som en extra morot för oss. Man kan kasta mycket motgångar på oss men när vi som lag är samlade är vi starka och det visade vi, säger Joakim Källman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet