Senaste klubbadressen för Pa Konate var GIF Sundsvall. Foto: Erik Mårtensson/TT

Svensk mästare klar för J-Södra – spelar utan lön

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings Södra har gjort klart med ett nyförvärv för resten av säsongen. Det är 26-årige vänsterbacken Pa Konate som kommer att spela gratis för klubben resten av säsongen.

– Det J-Södra kan erbjuda ger mig mer än pengar i dagsläget, säger Konate själv efter första träningen till Jönköpings-Posten.

Pa Konate har stått utan kontrakt sedan han lämnade GIF Sundsvall i vintras. Och coronapandemin har gjort det svårt för många kontraktslösa spelare att hitta en ny arbetsgivare. Under våren har Konate tränat med Trelleborgs FF, men väljer nu alltså spel i Jönköpings Södra, ett lag som behöver förstärkning eftersom laget har flera skador och är i behov av poäng i Superettan.

Har vunnit SM-guld

I Pa Konate får laget en meriterad ytterback. Han har vunnit SM-guld med Malmö FF, har spelat i italienska klubben Spal, men också i amerikanska klubben Cincinnati.

Men helt gratis är inte Pa Konate för Jönköpingsklubben. En professionell fotbollsspelare måste få en ersättning på minst 10 000 kronor enligt Svenska fotbollsförbundets bestämmelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.