Foto: Svenska Kyrkan

Svenska kyrkans får får fira jul

Uppdaterad
Publicerad

Julkrubban är räddad. Svenska kyrkan i Värnamo har fått tillbaka sitt får.

Ett konstgjort får i naturlig storlek var i måndags förmiddag försvunnet när kyrkovaktmästaren skulle titta till krubban.

– Det är jättetråkigt. Det är viktigt för stadsbilden i Värnamo. Att det inte bara är tomtar och glitter, sa Emilia Lindstrand, kommunikatör på Svenska Kyrkan i Värnamo, då.

Det var inte första gången julkrubban drabbats av stöld. De senaste tjugo åren hade sex av sju får stulits utanför Svenska kyrkan i Värnamo.

Inte ens Jesusbarnet har fått vara ifred. Två gånger har han försvunnit, för att sedan komma tillbaka. Och det var precis det som hände med fåret, som försvann i början av veckan.

”Till allas glädje, det förlorade fåret är återfunnit! Tack ni som satte tillbaka det!”, twittrade Svenska kyrkan i Värnamo på lördagen. Då hade fåret varit försvunnet i fem dagar.

– Vi är självklart både glada och tacksamma att fåret kommit tillrätta! Nu hoppas vi att krubban får vara ifred över jul, säger Emilia Lindstrand och fortsätter:

– Vi passar på att önska både tjuven och engagerade Värnamobor en riktigt god jul!

Allting gott, slutet gott för kyrkans får i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.