Foto: SVT/Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna tar plats i Jönköpings kommuns största bolag

Uppdaterad
Publicerad

Trots att den nya koalitionen som ska styra Jönköpings kommun inte ville ge Sverigedemokraterna (SD) något politiskt inflytande kommer nu partiet ta en plats i styrelsen för Jönköpings Rådhus AB. Det rapporterar P4 Jönköping.

Enligt P4 Jönköping är anledningen att koalitionen vill att styrelsen ska utökas från fem till sju platser. Det innebär att SD automatiskt får en plats eftersom partier ska representeras utifrån hur många mandat de fått i kommunvalet.

– För oss betyder det här att vi får ju en större insyn i funktionerna och kommunen och det gör att vi kan utveckla oss och bli ännu bättre förberedda på att vara med och styra den här kommunen, säger Kristian Aronsson (SD) till radion.

Jönköpings Rådhus AB har ansvaret för övriga kommunala bolag som exempelvis Elmia, Jönköping Airport och fastighetsbolaget Vätterhem.

Den nya koalitionen som ska styra Jönköpings kommun består av Centerpartiet, Liberalerna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.