Sören Fernström sägs vara Sveriges mest klappade katt och besökte Dackekattens kattutställning. Foto: Marie Sandnesaunet

Sören är Sveriges mest klappade katt

Uppdaterad
Publicerad
Hittekatten Sören lämnades in för avlivning. Men allt fick en lyckosam vändning – och nu påstås han vara Sverige mest klappade katt. I helgen var han en av totalt 600 katter som besökte Gislaveds ishall.

Arrangemanget lockade ungefär 300 besökare. Det är Dackekatten som arrangerar den årliga utställningen som även förra året besökte Gislaved.

– Vi gillar den här hallen för att den är ljus och rymlig och vi kommer tillbaka i juni nästa år igen, säger Eva Kjällsdotter, ordförande för Dackekatten. 

En av de katter som alltid är med är den hittekatten Sören som blev känd för flera år sedan när han lämnats in för avlivning.

– Det är Sveriges mest klappade katt, säger Eva Kjällsdotter.

Populär i sociala medier

Genom att låta besökarna lägga en krona för varje gång man klappar hittekatten Sören Fernström har föreningen bara under helgen fått in cirka 3000 kronor. De pengarna skänks nu till hem för hemlösa katter.

Under åren Sören Fernström klappats sägs han samlat in flera hundra tusen kronor till förmån för hemlösa katter. Han är välkänd bland Sveriges kattälskare. Sören Fernström är aktiv i sociala medier och har flera tusen följare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer