Tåg havererade mellan Eksjö och Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

Ett antal passagerare sitter fast på ett tåg som under torsdagsmorgonen har havererat mellan Eksjö och Nässjö.

Enligt trafikverket så havererade ett Krösatåg i skogen mellan Eksjö och Nässjö vid åtta-tiden. Ett antal passagerare som åkte med tåget sitter kvar på tåget som står mitt ute i skogen.

– Jag vet att det ska finnas människor ombord på tåget, men mycket mer information än så har jag inte, säger Ruth Andersson som är presstalesperson på Länstrafiken. Hon hänvisar istället till Tågkompaniet som kör sträckan.

En av passagerarna berättade för Smålandstidningen att man suttit fast i en och en halv timme ute i skogen. Passagerarna ska enligt tidningen ha fått lämna tåget strax innan klockan nio.

På tågsträckan är trafiken under förmiddagen inställd, något som berör trafikanter från Eksjö, Nässjö och Jönköping. Tågtrafiken kommer tillsvidare att ersättas med bussar.

SVT söker Tågkompaniet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.