Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nedläggning av tåglinje kan få negativa konsekvenser för länet

Nedläggning av tåglinje kan få negativa konsekvenser för länet

Uppdaterad
Publicerad

Krösatåglinjen mellan Nässjö och Hylte kommun föreslås i en utredning att upphöra. Förslaget har fått regionråd Marcus Eskdahl (S) att reagera. Han menar att det kan få negativa konsekvenser för Jönköpings läns näringsliv men också för resenärerna.

Tågsträckan från Nässjö till Torup i Hylte kommun har en dålig trafikekonomi och rekommenderas därför att läggas ned, det framgår i en konsultutredning av Sweco på uppdrag av Region Halland. Samtidigt bedöms Krösatågslinjen sakna potential till utvecklingsmöjlighet för resande och ekonomi i framtiden.

Regionråd i Jönköpings län, Marcus Eskdahl, reagerar på förslaget. Han berättar dels om negativa aspekter för resenärer men också näringslivet.

– Godset är viktigt för näringslivet. Vi är ett logistikcenter i Jönköping med mycket lagerhållning och transporter, vi vill ju utveckla den verksamheten, inte minst mot våra hamnar som är viktiga och Halmstad en viktig hamnstad, säger han.

I klippet ovan berättar Eskdahl (S) om vilka konsekvenser han menar att en nedläggning av tåglinjen skulle kunna få.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer