Hälften av Krösatågen repareras

Uppdaterad
Publicerad

Reparation och underhåll av flera Krösatåg orsakar stora störningar i tågtrafiken. Och problemen kommer att pågå ett tag till.

Två av Krösatågen som trafikerar Nässjö Vetlanda, Nässjö Eksjö och Jönköping Värnamo är tagna ur bruk på grund av konstruktionsfel och står på verkstad. Två andra tåg är på verkstad för underhåll och ett annat har drabbats av motorhaveri. Ja, det har varit störningar i tågtrafiken ett par veckor nu och problemen beräknas pågå ytterligare en tid.

Hälften i drift

— Av de totala tio tågen behöver vi ha åtta stycken i drift för att klara av att köra trafiken som vanligt. Vi klarar av att ha två på service men nu har vi bara hälften av tågen i drift, vilket betyder att vi har tre tåg för mycket på verkstaden än vad vi klarar av, berättar Carl-Johan Sjöberg för Tranås-Tidning.

Med buss

Vissa sträckor, Nässjö Vetlanda, Nässjö Eksjö, ersätts med buss.

— Vi har inte haft möjlighet att ordna betalterminaler med kort varsel på alla bussar. Då har resenärerna fått åka gratis och det är där vi tappar intäkter. Vi önskar att det kunde fungera som vanligt men vi har haft otur med mycket problem nu och det påverkar förtroendet för länstrafiken vilket är väldigt tråkigt.

Den 18 december räknar man med att alla tåg ska rulla igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.