Tågförseningar efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen satt flera resenärer fast på ett tåg på perrongen i Nässjö på grund av en olycka. SJ kunde inte ordna fram ersättningsbussar.

Resenärerna fick vänta i flera timmar och vid 22.15 på tisdagskvällen stod tågen fortfarande stilla i Nässjö på väg till Skåne. Först framåt midnatt började tågen gå.

Men nu på morgonen är snabbtåget som skulle gått från Jönköping 05.45 mer än tre och en halv timme försenat som en följd av olyckan. Det ska enligt SJ avgå 09.20 i stället.

– Minst ett tåg står fast i Nässjö och fler är ju på väg, och det kommer inte gå att få fram några ersättningsbussar, sade Lars Rosenquist på SJ:s pressjour till SVT vid 22-tiden.

– Prognosen vi har just nu, och den är optimistisk, är att vi ska kunna rulla igen vid 23.30 – men antagligen blir det senare än så, sade Lars Rosenquist.

Varför finns det inga bussar?

– Det finns inga tillgängliga. Det ska vara ett stort sportevenemang i Stockholm så man har tagit 400 bussar till förfogande, det kan spela in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.