Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nu ska patienter med symptom som skulle kunna vara corona undersökas i ett tält i anslutning till akuten på Ryhov. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Tält för misstänkta coronapatienter på akuten

Uppdaterad
Publicerad
Nu uppförs ett nytt tält i anslutning till akutmottagningen på Länssjukhuset Ryhov. Här ska patienter som kan bära på coronasmitta separeras från andra patienter som söker akutvård.

I klippet ovan berättar Johan Björk chef på akuten om tälten som nu satts upp.

På måndagen fanns bland annat Frivilliga Automobilkåren på plats för att sätta upp tältet. Liknande tält utanför akutmottagningar finns redan på flera håll i landet. Nu sätts det alltså upp vid akutmottagningen vid länssjukhuset Ryhov.

Minska risken för smitta

Först ska patienter med luftvägssymptom via telefon ta kontakt med sin vårdcentral. Bedöms det då att de kan vara behov av sjukhusvård får de komma till tälten utanför akuten för en bedömning. Syftet är att minska risken för att sprida coronaviruset till andra på akuten och sjukhuset. Tälten ska börja användas från och med torsdag klockan 17.

Även i Eksjö och Värnamo kommer de nu att göra på samma sätt. I Eksjö kommer den särskilda infektionsmottagningen primärvård ligga i ortopedmottagningens tidigare lokaler. I Värnamo inrättas mottagningen i medicinklinikens nya lokaler.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bill Skoglund, chef för Frivilliga automobilkåren i Jönköping, var med och satte upp tält utanför akuten i Jönköping. Foto: Ellinor Eke-Göransson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet