Foto: Mikael Fritzon/TT

Thörnberg gör comeback

Publicerad

HV71:s forward Martin Thörnberg har missat hela säsongen på grund av skada. Men nu ska lagkaptenen vara spelklar igen rapporterar klubben på sin hemsida.

Går allt enligt plan blir det comeback mot Färjestad på hemmais på torsdag. Thörnberg har haft en jobbig säsong då en underkroppsskada gjort att han inte kunna spela en enda match.

– När man jobbat länge för att komma tillbaka och fått tillbaka skiten, då har man verkligen varit på botten. Då har tankarna gått att ”jag skiter i det här, jag orkar inte längre”. Men sedan har man gett det några dagar till och då har man fått tillbaka suget, säger Thörnberg till Jönköpings-Posten.

Kört tuffa skridskopass

När SVT Nyheter Jönköping talar med HV71:s sportchef Johan Hult berättar han att Thörnberg har varit med och tränat fullt under ett par veckors tid.

– Framför allt har han kunnat återuppta den tuffa skridskoträningen även dagen efter ett träningspass.

Vad för typ av underkroppsskada har han haft?

– Vi har valt att inte åt ut med det. Det får vara upp till Thörnberg att i så fall berätta.

Under förra säsongen stod 35-åringen för 22 poäng, 11 mål och 11 assist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.