Martin Thörnberg gjorde comeback efter en lång frånvaro på grund av en skada. Foto: Foto Mikael Fritzon/TT

Thörnberg vinnare i comebacken hemma i Jönköping

Martin Thörnberg blev en vinnare direkt i sin comeback. HV71 besegrade Färjestad med 3–2 i klassikermötet hemma i Kinnarps arena.

Det har gått drygt 300 dagar sedan Martin Thörnberg senast spelade en match. Men när HV71 skrinnade ut på isen mot Färjestad var Jönköpingslagets nummer 10 tillbaka.

Kaptenen var också den som tog täten när hemmalaget gjorde entré inför de drygt 6 400 åskådarna i Kinnarps arena. När HV71:s lineup presenterades hjälpte publiken till med att vråla ut profilens efternamn.

Thörnberg delade ut en tackling redan i sitt första byte och skapade även några möjligheter framåt för sitt lag.

Men HV-favoriten lämnade isen poänglös den här kvällen.

Burop

Han fick i stället se sin kedjekamrat Christoffer Törngren slå in 1–0 en bit in i den andra perioden. Den förre Färjestadsspelaren var sist på pucken efter en tilltrasslad situation framför gästernas kasse och gjorde sitt andra mål på lika många matcher.

Gästerna kom tillbaka och kvitterade genom Carl Jakobsson några minuter senare. Målet följdes av rejäla burop från hemmapubliken som ville att fullträffen skulle dömas bort på grund av att hemmamålvakten Jonas Gunnarsson blivit störd. Hemmalagets Sebastian Wännström hade bara några minuter fått ett mål bortdömt på grund av samma sak.

Ilskan blev kortvarig.

Fortsatt fin form

Drygt tre minuter efter kvitteringen kom nästa ledningsmål för HV71. Mikko Lehtonen avlossade ett skott från backposition som Andreas Thuresson styrde in i mål via en Färjestadsspelares skridsko.

Oscar Sundh såg ut att avgöra matchen när han sköt 3–1 på straff. Men gästerna fick snabb kontakt genom Oskar Steen.

Men närmare än så kom aldrig Karlstadlaget.

Segern innebär att HV71:s fina form fortsätter. Laget har tagit fyra segrar på de fem senaste matcherna och har nu rejält häng på direktplatserna till kvartsfinal.