Mats Tidstrand, klubbordförande i J-Södra Foto: SVT

Tidstrand: ”Djupt beklagligt, det är faktiskt pinsamt”

Uppdaterad
Publicerad

Idag kom beskedet att Jordbroalternativet rivs upp, det kommer inte att byggas något fotbollsarena där. Var den ska byggas istället ska nu utredas. Något som J-Södras ordförande Mats Tidstrand tycker är djupt beklagligt.

En bred politisk majoritet i Jönköpings kommun har beslutat att riva upp beslutet om en fotbollsarena på Jordbrovallen. Istället ska en ny utredning tillsättas för att avgöra om en arena ska byggas i Stadsparken eller Elmia.

– Det är naturligtvis så att det är väldigt väldigt tråkigt, säger Mats Tidstrand till SVT. Det är egentligen inte så förvånande att beslutet om Jordbron rivs upp, däremot är vi jättebesvikna över att beslutet rivs upp utan att det finns ett nytt alternativ beslutat, det är beklämmande.

Vilket alternativ tycker ni är bäst Stadsparken eller Elmia?

– Vi har ju faktiskt trott att beslutet om Jordbrovallen skulle rivas upp och presenterat en lösning med en arena i Stadsparken. Vår förhoppning var att det skulle komma ett beslut kring detta.

Vad tycker du om att man nu är tilbaka på ruta ett igen i frågan om en ny fotbollsarena?

– Som fotbollsentusiast så tycker jag att det är jättebeklagligt och som medborgare i kommunen tycker jag faktiskt att det är lite pinsamt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.