Tjuvar greps när granne blockerade vägen med traktor

Uppdaterad
Publicerad

Via sin mobil såg en fastighetsägare i Ölmstad hur övervakningskameror fångade två tjuvar som plockade gods ur hans förråd. Han larmade polis och en granne, som blockerade vägen från fastigheten med en traktor. Två män greps en stund senare som misstänkta för inbrottet.

Det var vid 15.30-tiden på torsdagen som fastighetsägaren, som inte var hemma, såg hur två män gjorde inbrott på hans gård utanför Ölmstad. Han slog larm till polisen som skickade patruller till platsen. Mannen larmade också en granne.

– Grannen blockerade den enda vägen från gården ut på allmän väg med en traktor, säger Anna Leijon, gruppchef på polisen i Jönköping.

Greps av hundpatrull

De båda männen vände bilen och körde in i skogen. Polisen hittade senare bilen övergiven på en vändplan inne i skogen.

– En hundpatrull kunde en stund senare hitta två män, som greps som misstänkta för inbrottet, säger Anna Leijon.

Beslagtaget stöldgods

Männen, 23 och 25 år gamla, anhölls senare misstänkta för stöld. Den äldre av dem är även misstänkt för ringa narkotikabrott. Båda två är hemmahörande i Jönköping.

Polisen har även beslagtagit gods som misstänks komma från andra inbrott i samband med att männen greps.

– Vi har även tagit brottsverktyg i beslag, säger Anna Leijon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.