Foto: TT

Tonåring åtalas för knivrån

Publicerad

En tonåring åtalas vid Eksjö tingsrätt för att ha rånat en skoaffär i Nässjö. Han ska ha hotat och skurit en anställd i ansiktet med en kniv. Genom att en polis kände igen honom från en övervakningsfilm kunde han gripas.

Det var den 23 mars som mannen gick in på skobutiken med en kniv och hotade personalen. Enligt åtalet fick han med sig 1.200 kronor ur kassalådan. I samband med rånet ska han ha skurit en av de anställda med en kniv i ansiktet.

LÄS MER: Butik i galleria rånad

Efter rånet flydde tonåringen från platsen och flera polispatruller sökte efter honom. Först efter att en polis såg honom vid ett annat tillfälle och kände igen honom från övervakningsfilmen kunde han gripas.

Tonåringen som också åtalas för brott mot knivlagen och ringa stöld erkänner rånet men förnekar brott när det gäller de andra åtalspunkterna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.