Tonåringar misshandlade och hotade i Anderstorp

Uppdaterad
Publicerad

Två tonårskillar misshandlades och hotades på tisdagskvällen utomhus i Anderstorp. Polisen grep senare en misstänkt man i 30-årsåldern.

Det var vid 22-tiden som tre tonårskillarna mötte två för dem okända män i 25-30-årsåldern. Den ene av männen ska då ha slagit två av de yngre killarna och hotat dem med en soft airgun.

Ingen av killarna blev allvarligt skadad. Efter misshandeln lämnade männen platsen och gick till en bostad i närheten.

Misstänkt man i 30-årsåldern

När polisen kom till bostaden en stund senare kunde de gripa en man i 30-årsåldern. Han är misstänkt för misshandel, olaga hot, vapenbrott och narkotikabrott.

– Det är en av männen som är misstänkt för brott. Den andre ska inte ha varit aktiv och är inte misstänkt för något brott, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Den misstänkte mannen togs med till polisstationen för provtagning. I bostaden hittade polisen flera pistoler av soft air-gunmodell som togs i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.