Tonårskillar åtalas efter bråk på parkering i Anderstorp

Publicerad

Den 28 november i fjol blev det bråk på en parkering vid en matbutik i Anderstorp. Nu åtalas tre killar för bland annat misshandel, olaga tvång och hot mot två jämngamla killar.

Det var vid 23-tiden den 28 november som det ska ha blivit bråk på parkeringen vid några A-traktorer. Enligt flera av de inblandade känner de alla varandra, men det ska ha blivit spänt mellan några av dem under hösten.

Misshandeln filmades

Detta ledde till bråk och slagsmål på parkeringen i november i fjol. Två av killarna åtalas för misshandel. De ska bland annat ha utdelat flera slag mot huvud och kropp på varsin av killarna. Ytterligare en kompis till dem åtalas tillsammans med en av killarna som slog för olaga tvång eftersom de efter misshandeln tvingat en av de slagna killarna att kyssa deras skor. En av killarna erkänner olaga tvång, men inte den andre av dem.

Han erkänner dock olaga hot eftersom han ska ha skickat meddelande till en av de misshandlade killarna några dagar efter att de blivit polisanmälda. Bland annat ska han ha skrivit ”Golar ni nu också när vi sa att ni inte skulle göra det. Ni kommer att ångra detta så fett hårt.”

Killarna som åtalas för misshandel vidgår händelseförloppet, men nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.