Det var i samband med ett framträdande i Tranås som partiledaren fick en smällare kastad mot sig. Foto: Mikael Fritzon/TT

Tonårspojke åtalas för smällarattacken mot Åkesson

Uppdaterad
Publicerad

En tonårspojke hemmahörande i Tranås åtalas nu vid Eksjö tingsrätt efter att en kraftig smällare kastades mot Sverigedemokraternas partiledare tidigare i vår. Det var i samband med ett framträdande i Tranås som Jimmie Åkesson attackerades.

Det var i maj i år som Jimmie Åkesson befann sig i Tranås för ett framträdande. Han fick då en kraftig smällare kastad mot sig som detonerade och gav ifrån sig ett högt ljud. I förhör berättar partiledaren om att smällen orsakat ett ringande ljud i hans högra öra.

Vid en undersökning av tonåringens mobiltelefon hittade polisen sökningar på Jimmie Åkesson både innan och efter attacken. Tonåringen är nu misstänkt för misshandel alternativt ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.