Foto: TT / SVT

Tonårspojke åtalas för två brutala butiksrån

Uppdaterad
Publicerad

Två butiker i Värnamo kommun utsattes under maj månad för rån. Nu åtalas en tonårspojke för brotten. 

Det första rånet inträffade den 13 maj. Enligt åtalet ska pojken då, maskerad med rånarluva, ha hotat personalen med kniv. Han ska även ha utdelat slag med kniven men inte träffat någon människa.  

Han ska även ha uppträtt våldsamt genom att ta tag i en av personalens armar och knuffat henne mot ett kylskåp. Vid rånet kom pojken över 6 000 kronor.

Hotade med yxa

Det andra rånet som pojken åtalas för ägde rum sex dagar senare. Då utsattes en butik i Bor i Värnamo kommun. Pojken kom då över 24 000 kronor genom att, iklädd rånarluva, hota personalen med en yxa. Även vid det här rånet ska pojken ha tagit tag i och knuffat den kvinnliga personalen.  

En tredje åtalspunkt gäller skadegörelse som pojken ska ha gjort sig skyldig till i polisens arrest. Han ska slitit bort en kabel och kabellist i arrestcellen på polishuset i Värnamo. 

Pojken erkänner samtliga brott.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.