Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Toppolitiker i Jönköping riktar kritik mot hävda reserestriktioner Visa alla (2)
Visa alla (2)

Regionens toppolitiker riktar kritik mot hävda reserestriktioner

Uppdaterad
Publicerad
Nu riktar regionstyrelsens ordförande i Jönköpings län kritik mot beslutet om hävda reserestriktioner. Hon menar att det finns en ökad risk för smittspridning av coronaviruset.

I klippet ovan svarar Mia Frisk om vad hon ser för konsekvenser av de hävda reserestriktionerna.

De hävda restriktionerna för resor i Sverige innebär att den som inte har några symptom av sjukdomen covid-19, kan resa fritt inom landets gränser. Ett beslut Mia Frisk (KD) nu riktar kritik mot då hon tror att vården kommer att få svårt att klara det.

– Att släppa på reserestriktionerna nu ser jag som väldigt riskabelt, säger hon. Under sommaren är det tufft på grund av semestrar men det kommer bli ännu tuffare om fler behöver sjukhusvård och det oroar mig väldigt mycket.

”Det här ser jag som väldigt riskabelt”

Trots att många människor snart kan resa fritt inom Sverige så vill Mia Frisk (KD) gärna se att man semestrar hemma i Jönköpings län.

– Jag vet att det är jättetufft för besöksnäringen och att man välkomnar de lättade restriktionerna men jag ser fortfarande att vi alla kan semestra på hemmaplan.

– Vi måste bli ännu tydligare och upprepa, upprepa, upprepa att hålla avstånd, hålla ut, att tvätta händerna och att stanna hemma om du har symptom eller tillhör en riskgrupp men att ändå hålla kontakten med varandra fast på ett annat sätt, vi kan inte sänka garden nu, det går inte,  säger Mia Frisk (KD).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet