Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Toves pojkvän och syster under mordrättegångens första dag. Foto: Mikael Fritzon/TT

Toves pojkvän förhördes i rätten: ”Jag avrådde henne från att gå dit”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev känslosamt i rättssalen flera gånger under den första rättegångsdagen i Eksjö tingsrätt. Både pojkvännen och systern berättade om en rädsla som fanns för 20-åringen.

I förhören under måndagseftermiddagen berättade Toves pojkvän om det sista samtalet han fick från Tove på natten, då var hon på väg till lägenheten där 20-åringen bor.

– Jag avrådde henne från att gå dit, säger han.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

I klippet hör du delar av förhören i rätten idag med systern och pojkvännen.

Bråk och konflikter

Pojkvännen beskriver att det fanns mycket bråk kring 20-åringen och att det varit konflikter mellan henne och Tove. Även systern beskriver en rädsla för 20-åringen och att hon och Tove inte ville ha med henne i det kompisgäng som de ingick i.

Hon beskriver samtidigt Tove som en person som ville reda ut saker och att det nog var därför hon följde med 20-åringen hem.

Pojkvännen tillsammans med sin advokat och familjens målsägarbiträde. Foto: tecknare: Margareta Borg

Åklagare och advokater

Tidigare under dagen har åklagaren lagt fram sin bevisning där han beskrivit varför han anser att både 18-åringen och 20-åringen är skyldiga till mord. 20-åringens försvarsadvokat Clea Sangborn gick dock till angrepp mot den utredning som rättsläkaren gjort och ifrågasätter dödsorsaken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet