Foto: TT

Trafikolycka norr om Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

En man i 80-årsåldern omkom efter en trafikolycka på riksväg 31 norr om Vetlanda på fredagsförmiddagen. Vägen har varit avstängd under flera timmar och öppnades för trafik igen vid 16.30.

Det var en lastbil och en personbil som frontalkrockade vid 10-tiden i närheten av Björköby på riksväg 31 norr om Vetlanda. Båda fordonen ska ha hamnat i diket. En av de drabbade personerna var fastklämd och fick hjälpas ut ur bilen, och var mycket allvarligt skadad, enligt uppgift från polisen. Ytterligare en person är inblandad i olyckan, men ska vara oskadd.

Vid 15-tiden meddelade polisen att en person, en man i 80-årsåldern, omkommit av de skador som han ådrog sig vid olyckan. Mannens anhöriga har underrättats.

Vägen avstängd

Räddningsstyrkor från Vetlanda, Nässjö och Landsbro kallades till platsen, liksom ambulans och polis.

Under räddnings- och bärgningsarbetet var vägen avstängd och trafiken fick ledas om. Vid klockan 16.30 var vägen åter öppen för trafik på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.