Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En av bilarna i den andra olyckan började ryka. Foto: Jan G Franzén

Trafikolycka på riksväg 32 norr om Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar kolliderade på riksväg 32 norr om Tranås strax innan klockan 08.00. En dryg timme senare var det dags igen då två personbilar kolliderade söder om Tranås i höjd med Sunnhultsbrunn. Enligt uppgifter är det mycket långa köer på båda platser.

Den första olyckan inträffade strax innan klockan åtta. Två bilar kolliderade strax norr om Tranås och en av bilarna hamnade i diket. Ett stort räddningspådrag med ambulans, räddningstjänst och polis var på plats och det var tidvis långa köer på platsen då vägen stängdes av.

En kvinna i 50-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans. Det är oklart med hur pass svåra skador. Föraren av den andra bilen, en man i 50-årsåldern fick lättare skador och kördes av en polispatrull till sjukvården för omplåstring.

Polisen har påbörjat en utredning om vårdslöshet i trafik med anledning av misstanke om att en av förarna misstänks ha somnat under körning.

Det är långa köer på platsen efter olyckan på riksväg 32 norr om Tranås. Foto: Jan G Franzén

En andra trafikolycka söder om Tranås

Ytterligare en trafikolycka med två personbilar inblandade ägde rum strax efter klockan 09.00. Då räddningstjänsten kom fram brann det i motorutrymmet på den ena bilen, branden släcktes av räddningspersonal..

– Vägen är helt avstängd och det är tre personer som är drabbade i olyckan. Det är rökutveckling från en av bilarna. Alla personer är vid medvetande, talbara och ute ur fordonen, säger räddningstjänstens ledningsoperatör. Ingen av de inblandade behövde följa med till sjukhus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer