Det har inträffat ett stort antal olyckor under morgonen. Foto: TT

Trafikverket varnar för halka – flera olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Det var mycket halt under måndagsmorgonen och ett stort antal trafikolyckor inträffade. Under tre timmar fick SOS in larm om drygt tio olyckor. Två personer har förts till sjukhus för kontroll.

En personbil voltade av vägen på riksväg 40 i höjd med Dumme Mosse utanför Jönköping. En man i 30-årsåldern fick föras med ambulans till sjukhus. Enligt polisen verkar det inte röra sig om allvarliga skador.

– Under morgonen har det varit många trafikolyckor och två skadade, säger Håkan Joakimsson, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping.

Flera olyckor

05:43 inträffade en olycka på väg 26 i höjd med Månseryd, i riktning mot Mariestad. En lastbil körde av vägen och stod delvis i diket. Den ska nu bärgas och därför är det begränsad framkomlighet och enligt trafikverket stor påverkan på trafiken fram till klockan 8.

Lastbilschauffören ska enligt polisen inte vara skadad.

På riksväg 40 i höjd med Hedenstorp körde en lastbil i diket strax innan klockan sju och i södergående riktning på E4 strax norr om avfarten till Torsvik körde en personbil in i mitträcket strax innan det. Inga personskador är rapporterade men enligt trafikverket är det begränsad framkomlighet fram till 8:30.

Även på E4 söder om Råslätt körde flera bilar in i varandra vid sjutiden. Polisen hade vid åttatiden inga uppgifter om läget.

Larmen till SOS om bilar som kört av vägen har duggat tätt under morgonen och räddningstjänsten uppmanar till försiktighet.

Räddningstjänsten varnar för halka

Både räddningstjänsten och trafikverket varnar för hala vägar under morgonen.

Strax efter klockan sex slog en personbil runt på riksväg 30 söder om Svenarum i Vaggeryds kommun. En kvinna i 40-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans. Enligt polisen ska hon ha klagat på smärta i nacke, arm och huvud. 

Vid 7:41 inkom ytterligare ett larm om en singelolycka utanför Bottnaryd, i korsningen där riksväg 40 och 26 delar på sig. En bilist hade kört in i mitträcket och hamnade i motsatt körriktning. Enligt polisen ska det inte röra sig om några personskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.