Foto: Johan Nilsson / TT

Traktorer stulna under helgen

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen utsattes två företag i Jönköpings län för inbrott i deras lokaler. Totalt är det fem traktorer som uppges vara stulna. Ännu finns ingen misstänkt för brottet.

Det var någon gång mellan torsdag och lördag som ett företag i Jönköping utsattes för inbrott i sina lokaler, vilket P4 Jönköping var först med att tala om. En eller flera gärningsmän uppges ha brutit upp en grind och stulit tre traktorer till ett värde av närmare 600.000 kronor.

– De verkar ha mycket grejer på företaget, så de kan inte riktigt säga vad de tagit. Men de har i alla fall kommit fram till att tre traktorer är stulna, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Inbrott i Vetlanda

Under lördagen upptäcktes även ett inbrott på ett företag i Vetlanda, där två traktorer uppges vara stulna.

En brottsplatsundersökning är gjord på båda ställena och polisen har kunnat säkra vissa spår. Men ännu är igen misstänkt eller gripen för någon av inbrotten.

– Vi håller på och undersöker om det finns någon övervakningskamera i närheten som kan ge några tips, säger Åsa Willsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.