Sebastian Wännström gjorde 2-0 mot Mora. Foto: Mikael Fritzon / TT

Tränareffekten håller i sig för HV71

HV71 fortsätter att vinna efter tränarbytet. Laget tog tredje raka segern när Mora krossades med 6–0 hemma i Kinnarps arena. Snacka om effekt för HV71.

Tre matcher efter sitt plötsliga tränarbyte, där Johan Lindbom fick lämna plats för Stephan ”Lillis” Lundh, har laget tre raka segrar och nio nya poäng i tabellen.

När Jönköpingslaget mosade Mora med 6–0 på torsdagskvällen var det aldrig något snack om saken.

Giftigt powerplay

Simon Önerud gav hemmalaget ledningen när han styrde in ett skott från Kristofer Berglund efter drygt sju minuters spel. HV spelade vid tillfället sex mot fem då gästerna hade en avvaktande utvisning.

Och spelet i numerärt överläge skulle visa sig vara giftigt fler gånger.

I den andra perioden gjorde Sebastian Wännström enkelt 2–0 i spel fem mot fyra efter att han rakat in pucken i öppet mål. HV-forwarden serverades av Joakim Andersson som snappade upp en retur och friställde sin lagkamrat.

Även Mora fick chans att spela i numerärt överläge. Men HV71:s starka defensiv stängde effektivt ned Dalalaget.

När gästerna väl kom till skott stod en stabil Jonas Gunnarsson i vägen.

Bäst i SHL

HV:s nummer 37 har vaktat kassen i de tre senaste matcherna och hållit nollan i två. Jönköpingsmålvakten har nu fyra hållna nollor den här säsongen, vilket är bäst i SHL.

Isac Brännström satte spiken i kistan i den andra perioden när han gjorde 3–0 bakom Janne Juvonen. HV-spelaren slog in en retur på ett skott av Oscar Sundh när hemmalaget kom i en flygande spelvändning från egen zon.

Men HV var inte klara.

Fortsatte framåt

Markus Ljungh smällde in 4–0 i början av den tredje perioden. Johan Johnsson snodde en stund senare pucken i offensiv zon och lade in 5–0. Simon Önerud fastställde därefter slutresultatet med dryga minuten kvar.

HV71 är kvar på elfte plats i tabellen. Men klubben utmanar nu om platserna på den övre halvan.