Foto: TT/SR Arkiv

Tranås AIF bäst i länet på att panta

Publicerad

I Jönköpings län har 108 föreningar varit med i Pantameras miljötävling Föreningskampen. Totalt har länets föreningar samlat in över en miljon burkar och PET-flaskor, bäst var Tranås AIF ishockey med drygt 115 000.

Tävlingen har funnits sedan 2013 och Tranås hamnade återigen högt upp i resultatlistan bland de drygt 2 000 föreningar i landet som deltar i tävlingen.

Föreningen kom på nionde plats efter att ha pantat 115 650 burkar och PET-flaskor. Förutom pantpengarna vinner de 5 000 kronor.

Tävlingen har vuxit

Vinnarna i årets upplaga av tävlingen var Pingvin rugbyklubb i Skåne som pantat 188 000 burkar och flaskor. Totalt har över 20 miljoner förpackningar samlats in och tävlingen har gett föreningslivet i landet 17,5 miljoner kronor.

– Det är fantastiskt att så många föreningar väljer att samla in pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan, samtidigt som de gör en insats för miljön. Det känns riktigt bra att vi på Pantamera kan vara med och bidra till det engagemang som finns i svenskt föreningsliv, säger Carita Classon, produktchef för Pantamera på Returpack i ett pressmeddelande.

I senaste upplagan deltog över 500 fler klubbar i Föreningskampen än föregående år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer