Häktningsframställan hölls i Eksjö tingsrätt. Foto: SVT

Trängde sig in hos kvinna och rånade och våldtog

Publicerad

Två män döms till fängelse i två år och två månader respektive ett år och åtta månader för en rad brott som begåtts på höglandet. Bland annat har de trängt sig in hos en kvinna och rånat henne. En av dem döms också för våldtäkt.

Listan på brott som de både männen, i 40- respektive 50-årsåldern dömts för är lång. De har, enligt dagens dom i Eksjö tingsrätt gjort sig skyldiga bland annat till rån, övergrepp i rättssak, rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och olaga intrång. Den yngre mannen var villkorligt frigiven från ett annat fängelsestraff.

 Det var i slutet av september som de två männen greps och senare häktades för flera brott. De hade då på natten tvingat sig in hos en kvinna och hotat och rånat henne på pengar. En av dem döms också för att ha våldtagit henne.

De båda männen säger sig inte ha några minnen av händelserna i kvinnans lägenhet, men rätten gör bedömningen att kvinnan är trovärdig.

I sin dom skriver tingsrätten att ”även om den sexuella kränkningen inte varit avsevärd (den har inte pågått någon längre tid och något våld har inte använts) anser tingsrätten att (N.N) på ett hänsynslöst sätt utnyttjat den svåra situation som målsäganden hamnat i varför våldtäkten inte kan anses mindre grov.”

Varken de båda männen eller kvinnan ska ha känt varandra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer