Polisen är intresserad av att få in vittnesuppgifter från platsen, strax söder om Tranås centrum. Foto: SVT

Tre män försökte råna kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna har anmält att hon under måndagsförmiddagen ska ha utsatts för ett rånförsök på öppen gata i Tranås. Rånarna ska dock inte lyckats få med sig något byte.

Kvinnan, som är är i 20-årsåldern, blev stoppad av tre okända gärningsmän omkring klockan 11.15 på måndagen, nära korsningen Ekliden/Länsmansgatan.

– De ska under hot ha begärt hennes värdesaker och sökte igenom hennes fickor och väska, säger Emil Johansson, som är förundersökningsledare på Höglandet.

Kvinnan ska inte haft på sig några värdesaker och männen fick inte med sig något.

– Vi tror att de blev avbrutna och försvann från platsen när en eller flera bilar körde förbi, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Polisen är nu intresserade av vittnesuppgifter från bland annat personerna i bilarna. Förövarna ska ha varit i 25-årsåldern.

Ingen misstänkt

Det har hållits förhör och en förundersökning om rån eller försök till rån är inledd. Det finns inte någon misstänkt i nuläget.

Kvinnan klarades sig utan fysiska skador men chockades av händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.