Foto: Mikael Fritzon/TT

Tre nyckelspelare lämnar Jönköpings Södra

Uppdaterad
Publicerad
Tre av J-Södras trotjänare lämnar nu klubben. Det är Tom Siwe, Joakim Karlsson och Daryl Smylie, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Kontrakten med trion går ut efter den gångna säsongenk och tillsammans har de gjort 31 säsonger i klubben.

– Det är med stor respekt och tacksamhet som vi nu kommer tacka av tre trotjänare som var och en, i hög grad bidragit till Jönköpings Södra IF:s etablering inom svensk elitfotboll under 2000-talet. Deras insatser för föreningen kan inte nog framhållas och avtackning kommer ske i samband med föreningens medlemsmöte den 26 november på Elite Stora Hotellet, säger ordförande Mats Tidstrand i ett pressmeddelande.

Tacksamhet mot supportrar

Daryl Smylie har spelat i klubben i elva säsonger och har gjort 261 tävlingsmatcher i den gröna tröjan.

– Det är svårt att i ord beskriva den tacksamhet man känner gentemot alla supportrar som stöttat på ett fantastiskt sätt under så många år. I den här stundentänker man även på alla härliga lagkamrater som man fått chansen att spela med och lära känna under åren, säger han.

Tom Siwe har spelat 12 säsonger och har gjort 283 matcher för J-Södra. Och han är tacksam över sina år i klubben som han beskriver som utvecklande.

– Framförallt vill jag tacka alla supporters och fans som ställer till med fest varje gång vi spelar. Vi har gått igenom både med och motgångar. Ni reser land och rike för att stötta oss. Det finns ingen prislapp för ett sådant engagemang. Avslutningsvis önskar jag klubben all lycka i framtiden.

Vänner för livet

Den tredje trotjänaren som nu tackar för sig är Joakim Karlsson som gjort åtta säsonger i föreningen och totalt 190 tävlingsmatcher.

– Det är framförallt stor tacksamhet och otroligt mycket glädje jag tänker på när jag ser tillbaka på alla säsonger här och jag vill framförallt tacka alla mina lagkamrater jag haft under mina år, många är vänner för livet, säger Joakim Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer