Jönköpings kommun kom med besked att viss verksamhet nu kan öppna trots det allvarliga läget med pandemin Foto: SVT arkivbild

Tre positiva besked mitt i allvarliga läget

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings kommun höll en pressträff på torsdagen med anledning av det allvarliga covid-läget i kommunen. Samtidigt kom en del positiva besked till allmänheten som gäller länets invånare.

Jönköpings kommun påpekade allvaret i den situation som råder, de uppmanade återigen allmänheten att följa de coronarestriktioner som gäller. De informerade även om hur situationen ser ut inom äldreomsorg och skola. Läget inom kommunen är hanterbart trots smittspridningen i samhället.

Stefan Österström, chef på socialförvaltningen, passade på att kommentera regeringens besked om det förlängda alkoholförbudet som regeringen lämnade besked om under torsdagen.

Corona Jönköping

– Det här påverkar branschen väldigt hårt, och vi har sagt att det behövs fler stödåtgärder till krog- och restaurangbranschen, sa han på presskonferensen.

Strax innan jul stängde Jönköpings kommun de kommunala utomhusanläggningarna och även biblioken men nu väljer de att öppna upp igen från och med den 25 januari. Samtliga kommuner i länet gör likadant.

– Det som kan skilja är att någon kommun i länet kan öppna tidigare än den 25 januari, säger Mazar Alijevski, kultur och fritidsdirektör i Jönköping.

Hör honom berätta om dagens nyheter i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet