Fyra viltolyckor – två personer fick åka med ambulans

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen har det inträffat fyra viltolyckor i länet. Två personer fick föras med ambulans till sjukhus.

Vid 16.48 fick räddningstjänsten in ett larm om en trafikolycka. Det var en förare som hade kört in i ett rådjur på väg 27, norr om Bredaryd. I samband med kollisionen ska rådjuret ha flugit över till andra sidan vägen och då träffat en annan bil. Föraren i den andra bilen fick föras till sjukhus.

Ännu en viltolycka på 27:an

En knapp halvtimma senare fick räddningstjänsten ett larm om ännu en viltolycka i närheten, också på väg 27 men mellan Kärda och Forsheda. Denna gång var det en bil som krockat med en älg och även där fick föraren föras till sjukhus.

Två älgkrockar till

Vid 17.55 kom ytterligare ett larm om en älgkrock och kort därefter, 17.57, kom ännu ett. Olyckorna ska ha inträffat på väg 776 respektive väg 152 vid Hillerstorp. Båda förarna ska vara oskadda.

– Det ska inte varit några personskador, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson för polisregion Öst.

Pågår eftersök

Vid de tre älgkrockarna under kvällen sprang älgarna iväg och eftersöksjägare fick skickas ut.

– Vi har skickat ut jägare till platsen, säger Dennis Johansson Strömberg.

Skadeläget för de två personerna som fick föras till sjukhus är oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer