Foto: Adam Ihse, TT

Tredje dödsfallet i covid-19 i Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad
Jönköpings län har fått sitt tredje dödsfall under coronapandemin.

Ytterligare en person i Jönköpings län med bekräftad covid -19 har avlidit. Även denna gång rör det sig om en äldre person med bakomliggande sjukdomar. Totalt har nu tre personer med covid-19 avlidit i Jönköpings län.

Fördubbling av intensivvårdsplatser

20 patienter får idag fredag sjukhusvård i Jönköpings län på grund av covid-19. Sex av patienterna får intensivvård. Region Jönköping har i nuläget 16 intensivvårdsplatser.

– Vi kommer att behöva fördubbla antalet intensivvårdsplatser, berättade regionrådet Mia Frisk (KD) på en presskonferens strax före lunch.

Hon berättade också att man också jobbar för en ökning av antalet patienter som behöver vård för covid-19. Under fredagsförmiddagen fanns 170 lediga vårdplatser och de har bland annat frigjorts genom att många planerade operationer ställts in.

Region Jönköpings län berättar inte varifrån i länet personer kommer eller på vilket sjukhus personen har vårdats. Men patienter med covid-19 kommer nu att kunna vårdas på alla länets sjukhus berättade Mia Frisk på dagens presskonferens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet