Mannen var hotfull och riktade geväret mot turisterna. Foto: Arkivbild TT

Turister frågade om vägen – hotades med hagelgevär

Publicerad

Tre turister från Nederländerna körde under torsdagskvällen vilse utanför Jönköping. När de stannade till vid ett hus för att fråga om vägen möttes de av en man med hagelgevär.

Det var runt 21-tiden som de tre turisterna körde vilse i skogarna kring Norrahammar utanför Jönköping. De var på väg till en gård för att hälsa på en bekant.

– De körde fel och stannade till och frågade om vägen. Då kom en hotfull man med ett gevär och riktade det mot dem, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman.

Togs i beslag

Mannen ska även ha utdelat slag i samband med att han hotade dem med vapnet. Turisterna, en kvinna och en man i 30-årsåldern samt en kvinna i 50-årsåldern, lämnade platsen och hittade så småningom fram till sin bekant som larmade polisen.

– De flydde för sina liv helt enkelt. Vi har nu tagit reda på vad som hände och har hållit ordentliga förhör med de drabbade och även med mannen som hotade dem.

Mannen med geväret är i 30-årsåldern och han misstänks nu för grovt olaga hot och misshandel. Hans vapen har tagits i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer