Foto: SVT

TV-apparater och spisar byte från lastbilar i länet

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har ett stort antal kapellskärningar där bytet blev stort inträffat i Jönköpings län. Senast natten till tisdagen stals spishällar för närmare två miljoner kronor. Många lastbilschaufförer känner nu en otrygghet.

SVT var på onsdagen på plats på Hörle rastplats där flera lastbilschaufförer ofta stannar. Ivanov Bögdan har varit med om en kapellskärning och är orolig.

– Jag körde lastbil från Göteborg till Ulricehamn sen kom tjuvarna, säger lastbilschauffören Ivanov Bögdan.

I klippet ovan kan du höra med om vad lastbilschaufförerna tänker om säkerheten för dem.

Flera kapellskärningar

Under september har ett antal kapellskärningar skett i Jönköpings län. Vid två fall när lastbilar stod parkerade inne på terminaler i Jönköping och Skillingaryd, har tjuvar kommit över ett stort antal TV-apparater.

Under natten till tisdagen fick en lastbil som stod på en rastplats i Hörle i Värnamo kommun sitt kapell uppskuret, spishällar till ett värde av 1,8 miljoner kronor stals.

Polisen har tidigare sagt till SVT att man misstänker att en eller flera ligor ligger bakom stölderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.