Foto: Vegard Grøtt/NTB Scanpix/TT

TV-apparater stals från lastbil på rastplats vid E4

Uppdaterad
Publicerad

Flera lastpallar med tv-apparater stals natten mot fredag från en lastbil som stod parkerad på en rastplats utmed E4 i Barnarp söder om Jönköping.

Stölden upptäcktes vid 05.30-tiden när lastbilschauffören vaknade. Tjuvarna har tagit sig in i lastbilen och stulit flera pallar med tv-apparater till ett okänt värde.

Strax före klockan sex var polis på plats. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

– Det har skett på ett inhägnat område, vi får se om vi kan få tag i någon övervakningsfilm som kan ge något, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisen.

Kapellskärningar tidigare i veckan

I tisdags utsattes en långtradare som stod parkerad i Skillingaryd för en kapellskärning. Även då stals tv-apparater, då handlade det om 70 stycken 50-tums appareter som stals.

I torsdags utsattes en lastbil i Gränna för en kapellskärning. Okända gärningsmän tog sig då in i lastbilens släp och öppnade flera kartonger. De lämnade platsen utan att få med sig något gods.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.