Tre anhållna efter krogbråk med ordningsvakter i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till tre olika restauranger mellan klockan två och tre natten till söndag med anledning av bråkiga kroggäster. Nu är tre män anhållna misstänkta för våld mot tjänsteman.

Under natten mellan lördag till söndag var det bråkigt på restaurangerna i centrala Jönköping. Polisen larmades vid tre olika tillfällen. Strax innan klockan tre hamnade ordningsvakter i bråk med en gäst som skulle avvisas från restaurangen.

– Det ska ha varit ordningsvakter som hamnat i bråk och tumult, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

När polisen kom till platsen kunde tre män gripas. Männen är mellan 20 och 30 år gamla och misstänks för våld mot tjänstman. En av de tre männen misstänks för förberedelse till grovt våld mot tjänsteman, hot och våld mot tjänsteman.

Nu är alla tre männen anhållna av åklagare.

– Det är en initial brottsmisstanke, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Fler krogbråk

Ordningsvakter fick belägga en aggressiv man med handfängsel. Polisen kommer skriva en anmälan om misshandel alternativt våld mot tjänsteman. Totalt var det två män i 20-årsåldern som kördes bort från restaurangen. Då var klockan två på natten.

Efter en halvtimme larmades polis till en annan restaurang i centrala Jönköping. Det gällde en misshandel och en man i 20-årsåldern greps av ordningsvakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.