Foto: Julia Djerf/SVT

Efter mordförsöket: Polisen efterlyser tips

Uppdaterad
Publicerad

En person är allvarligt skadad och en har vårdats för lindriga skador efter en misshandel i centrala Jönköping. Två personer är anhållna misstänkta för mordförsök.

Flera polispatruller larmades vid 00.39 till Västra Storgatan i Jönköping med anledning av en misshandel. På platsen påträffades två skadade personer i 20-årsåldern som fick föras till Länssjukhuset Ryhov. Region Jönköpings län meddelade på torsdagsmorgonen att en av männen är inlagd för vård av allvarliga skador och en person har fått lämna sjukhuset efter behandling av lindriga skador.

Polisen grep under natten två personer misstänkta för försök till mord. Under morgonen har männen anhållits av åklagare på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

– Allt är i sin linda. Polisen ska under dagen genomföra förhör med misstänkta, målsägare och vittnen så jag kan i nuläget i säga så mycket mer, säger kammaråklagaren Klas Hellgren.

Han har precis fått en dragning av polisen på torsdagsmorgonen kring omständigheterna i ärendet och ska under dagen sätta sig in i fallet mer. Enligt åklagaren är det därför för tidigt att uttala sig om bevisläget mot de misstänkta männen. Inte heller vilket tillhygge som har har använts vill Hellgren kommentera.

– Det enda jag kan säga är att de misstänkta är födda 1999 respektive 2000 och är hemmahörande i Jönköpings län, säger han.

Misshandeln ska ha skett utomhus och under natten spärrades brottsplatsen av för brottsplatsundersökning. Polisen efterlyser tips och iakttagelser från området mellan midnatt och klockan 01.00 natten till torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.