Foto: Johan Nilsson/TT

Två greps efter bråk på flyktingboende

Uppdaterad
Publicerad

Två män greps under onsdagskvällen efter ett bråk på ett boende i Gislaveds kommun som drivs av Migrationsverket. De båda männen, som är i 20- respektive 30-årsåldern, är misstänkta för bland annat misshandel, skadegörelse och försök till hot mot tjänsteman.

Det var strax före klockan 19 som polisen fick samtal om att två personer på boendet varit mycket upprörda och ska ha slagit sönder inredning. I samband med oroligheterna utlöstes även ett automatiskt brandlarm. När räddningstjänsten kom till platsen möttes de av en grupp på cirka 20 personer utanför boendet. Ett fåtal av dessa ska enligt polisen ha uppträtt hotfullt och någon av dem ska ha kastat en brandsläckare mot räddningstjänstens personal.

Flera polispatruller till boendet

Flera polispatruller larmades till platsen och räddningstjänsten avvaktade med att rulla fram och inväntade polisförstärkning.

När polisen anlände vid 19.45-tiden lyckades de lugna ner stämningen och få in personerna på sina rum.

Två män, som ska ha varit de som agerat hotfullt mot räddningstjänstens personal, greps och belades med handfängsel.

– Det var ganska kaotiskt när vi kom till platsen och nu återstår en hel del att utreda, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Brottsrubriceringen är i nuläget misshandel, försök till våld mot tjänsteman, skadegörelse och olaga hot. Rubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång, uppger Björn Öberg vid polisen.

När situationen hade lugnat ner sig kunde räddningstjänsten rulla fram och hantera brandlarmet. Polisen har i nuläget inga uppgifter om det brunnit på boendet eller om det bara var larmet som utlösts.

Ilska mot personal

Oroligheterna ska ha startat med att de två gripna männen ska ha blivit arga på en i personalen. Vad som väckte deras ilska får utredningen visa, skriver polisen på sin hemsida.

De båda gripna ska ha varit utåtagerande mot mannen som jobbar på boendet, men denne ska inte ha skadats fysiskt.

Inte heller någon av räddningstjänstens personal skadades vid oroligheterna.

Polisen kommer under kvällen att hålla förhör med de inblandade och vittnen för att försöka reda ut vad som hänt. Efter förhören kommer åklagaren att ta ställning till om männen ska anhållas eller släppas.

Finns det några fler som är misstänkta för brott?

– I nuläget är det de här två personerna som är misstänkta. Enligt den bild vi har av händelsen nu är det de här båda som varit drivande, säger Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.