Foto: SVT/arkivbild

Två kvinnor utsatta för våldtäktsförsök i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor blev på torsdagen utsatta för misstänkta våldtäktsförsök centrala i Vetlanda. I nuläget finns ingen misstänkt.

Det var vid 06.15-tiden på torsdagen som en kvinna i 25-årsåldern ska ha blivit utsatt för ett våldtäktsförsök när hon promenerade på Storgatan i Vetlanda.

– Hon mötte en kille på gatan och kände kort efter att någon tog tag i henne bakifrån. När hon vände sig om såg hon att det var den person hon precis hade mött, berättar Emil Johansson, förundersökningsledare på polisen i Eksjö.

Kvinnan uppger att den misstänkta personen, som uppskattas vara mellan 13-15 år gammal, sen försökt dra ner hennes byxor men inte lyckats.

– Hon började skrika och då sprang han iväg.

Ytterligare ett fall

I nuläget finns ingen misstänkt för brottet och inte heller några kända vittnen. Enligt ett signalement ska pojken ha varit klädd i mörk luvtröja och adidasbyxor.

Polisen har tagit kvinnans kläder i beslag och uppmanar den som kan ha sett eller hört något som kan kopplas till händelsen att höra av sig till polisen.

Under förmiddagen inkom ytterligare en anmälan gällande våldtäktsförsök i Vetlanda.

– Det är en kvinna som har anmält en liknande förlopp och signalementet stämmer överens med det första, säger Emil Johansson och fortsätter:

– Nu ska vi höra kvinnorna igen och se om det finns mer uppgifter, finns inte det så kan det vara väldigt svårt att komma vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.