Två män begärdes under onsdagen häktade efter skottlossningen i Värnamo i söndags. Foto: SVT/Johannes Tolf

Två män häktade efter skottlossningen i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern och en i 35-årsåldern häktades på onsdagseftermiddagen av Jönköpings tingsrätt misstänkta för skottlossningen i Värnamo i söndags.

Den äldre mannen begärs häktad misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Den yngre är misstänkt för grov misshandel. Männen är båda hemmahörande i Värnamo kommun.

Tre män greps kort efter händelsen och anhölls senare, men en av dem har alltså släppts. Under eftermiddagen häktades de båda anhållna männen vid Jönköpings tingsrätt.

Vårdas på sjukhus

Mannen i 35-årsåldern som skadades fick livshotande skador och under tisdagen beskrevs hans tillstånd som allvarligt men stabilt, enligt P4 Jönköping.

Enligt polisen blev flera personer vittnen till händelsen. I klippet nedan hör du Tommy Kvelstad som var en av de som hörde skotten:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.