Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben / TT

Två män misstänkta för människorov häktas

Uppdaterad
Publicerad

I fredags kväll hotades en man i 20-årsåldern och tvingades in i en bil på Ekhagen i Jönköping. Åklagaren begär nu två män, 19- och 22 år gamla, häktade misstänkta för bland annat människorov. Båda männen har nu häktats.

Det var vi 18-tiden i fredags som mannen enligt vittnen ska ha tvingats in i en bil i Jönköping. När en man i 40-årsåldern försökte ta upp jakten ska skott ha avlossats. Nu begärs en av männen häktad efter en häktningsförhandling.

– Vi har fått besked att den ena mannen är häktad efter den första häktningsförhandlingen, den andra häktningsförhandlingen pågår fortfarande, sa kammaråklagare Emma Harrius vid åklagarkammaren i Jönköping, på onsdagseftermiddagen.

Den andra häktningsförhandlingen är försenad enligt kammaråklagaren Emma Harrius men senare under dagen häktades även den andra mannen.

Strax före klockan 19 ska den bortförde mannen själv ha slagit larm till polisen efter att ha blivit avlämnad i Barnarp, söder om Jönköping. Natten mot söndag greps och anhölls två män som misstänkta för bland annat försök till mord och grovt vapenbrott.

Ändrad brottsrubricering

När åklagaren begärde de misstänka männen häktade var brottsrubriceringen ändrad.

- Brottsrubriceringen var tidigare försök till mord men är nu ändrad till grovt olaga tvång. Dessutom har det i ärendet tillkommit nya brottsmisstankar avseende de båda anhållna som nu alltså begärts häktade misstänkta för även grovt vapenbrott, människorov och grovt olaga hot, säger kammaråklagare Emma Harrius vid Åklagarkammaren i Jönköping i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.