Foto: Johan Nilsson/TT arkivbild

Två personer begärs häktade efter polisrazzia

Uppdaterad
Publicerad

Två män har på torsdagen begärts häktade vid Jönköpings tingsrätt misstänkta för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. De greps vid en synkroniserad polisrazzia, i bland annat Värnamo och Gnosjö, på tisdagsmorgonen.

Det är Värnamo nyheter som rapporterar att de två männen, som är i 20- respektive 30-årsåldern, har begärts häktade. Brottsförberedelserna ska, enligt åklagaren Pernilla Törsleff, ha pågått mellan den 1 januari och fram till den 1 mars.

Vad exakt de båda männen misstänks ha gjort i det här fallet är ännu okänt.

Problembild i Värnamo

Enligt polis och åklagare har de gripna männen koppling till problembilden, med bland annat spektakulära skjutningar, som en tid funnits i Värnamo.

I övrigt lämnas mycket få uppgifter i ärendet.

– Det har ju inträffat många händelser i Värnamo, men vilken koppling männen har till dessa händelser vill jag inte gå in på. Vi är i ett väldigt tidigt skede i utredningen, sa Pernilla Törsleff till SVT Nyheter Jönköping under onsdagen.

Pernilla Törsleff, åklagare Foto: SVT

Enligt Mattias Ramsö, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Värnamo, var de båda männen anhållna i sin frånvaro före razzian, men hittades på tisdagen. Tillslag gjordes på flera platser i Jönköpings län men även i Kronobergs län.

Båda männen kommer genomgå häktingsförhandling under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.