Två unga pojkar hölls fångna i en källarlokal. Efter Hovrättens dom går två av de fem åtalade fria. Foto: Polisens förundersökning.

Två personer frias från kidnappningen på Ekhagen

Publicerad

Två personer som av tingsrätten dömdes för flera brott, bland annat olaga frihetsberövade, grovt olaga hot och misshandel då två pojkar hölls fast i ett källarutrymme på Ekhagen, har nu, enligt JP.se, friats av Hovrätten.

Det var i oktober förra året som två pojkar tvingades ner i en källarlokal på Ekhagen i Jönköping. En av pojkarna berättade i tingsrätten om hur han misshandlades, utsattes för hot och tvingades ta kokain.

Fem personer, samtliga unga män, dömdes till olika långa straff, från ungdomsvård till fängelse i tre år. Tre av männen överklagade sina domar och nu har Hovrätten beslutat att fria dem, det uppger JP.se

Bristande identifiering

Anledningen till de friande domarna, som konstaterades med majoriteten 3-2 var brister i identifieringen av de två män som nu friats. Identifieringen ska ha skett med hjälp av en skolkatalog och bilder på Instagram.

Hovrätten fastställde domen för den tredje mannen som överklagade. Han döms till åtta månaders sluten ungdomsvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.