Polisens hundpatrull var under morgonen på plats på Råslätt. Foto: SVT

Två personer misstänkta för grovt vapenbrott på Råslätt

Uppdaterad
Publicerad

Den man som hittades skottskadad i en lägenhet på Råslätt på torsdagsmorgonen har nu anhållits misstänkt för grovt vapenbrott. Polisen misstänker att mannen kan ha skjutit sig själv. Ytterligare en person, en kvinna i 40-årsåldern, är misstänkt för samma brott. Hon har dock släppts på fri fot efter förhör.

Det var på torsdagsmorgonen som polisen fick in ett larm om ett misstänkt mordförsök på Råslätt. En skadad person hittades sedan i en bostad. Mannen var skottskadad och fördes till sjukhus med ambulans.

Enligt polisen uppgav mannen, som var vid medvetande, att han hade utsatts för ett brott, men polisen misstänker att mannen kan ha skjutit sig själv.

”Vet vem båda är”

Under torsdagen gjorde polisen en brottsplatsundersökning i lägenheten. Det har även hållits flera förhör. Polisen utreder nu ett mordförsök, men där finns i nuläget ingen misstänkt.  Dock är alltså två personer misstänka för grovt vapenbrott. En av dem är den skottskadade mannen den andra är en kvinna i 40-årsåldern

– Vi har hållit förhör med flera personer under dagen. Om det har varit med de båda misstänkta kan jag inte säga just nu, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen.

Mannen anhölls under torsdagskvällen medan kvinnan släpptes på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.