På måndagen kunde polisen berätta att två spädbarn har avlidit. En man och en kvinna misstänks för vållande till annans död. Foto: SVT

Två spädbarn döda – två personer misstänkta

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndagen fick polisen larm från en bostad i Eksjö kommun. På måndagen kunde polisen berätta att två spädbarn har avlidit. En man och en kvinna misstänks för vållande till annans död.

– Man blir chockad, jag har pratat med flera här och man undrar hur sådant här kan hända, säger en person som bor i närheten till SVT.

Det var på söndagen som polisen larmades till en bostad i Eksjö kommun. Två personer anhölls som misstänkta för vållande till annans död.

På måndagen kunde polisen bekräfta att anledningen att man larmats till Eksjö var att två små barn avlidit.

Döda spädbarn

De båda misstänkta personerna anhölls under söndagsmorgonen på sannolika skäl misstänkta för brottet, vilket är den högre misstankegraden.

Polisen gick först ut med att de var skäligen misstänkta, som är den lägre misstankegraden, men enligt åklagaren Frida Noldin har de hela tiden varit misstänkta på sannolika skäl.

”Är tidigt i utredningen”

Enligt polisen kan brottsrubriceringen komma att ändras, i övrigt är man mycket förtegen om ärendet och hänvisar till åklagaren.

– Vi är tidigt i utredningen och det finns vittnen som inte är hörda ännu, säger åklagaren Frida Noldin, som i nuläget inte vill lämna ytterligare kommentarer.

Kvinnans försvarare har i nuläget inga uppgifter om hur kvinnan ställer sig till anklagelserna.

– Hon mår mycket dåligt och den frågeställningen har inte kommit upp, så det vet jag faktiskt inte, säger kvinnans advokat Mikael Svegfors.

Chockade grannar

SVT Nyheter Jönköping har träffat en man som bor i området där de anhållna bor:

– Man blir chockad, jag har pratat med flera här och man undrar hur sådant här kan hända.

Utredningen fortsätter nu med rättsmedicinsk undersökning, förhör med de misstänkta och fortsatt teknisk undersökning och analys.

Senast i morgon onsdag den 27 juli ska åklagaren ta ställning till om de misstänkta ska begäras häktade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Döda spädbarn

Mer i ämnet